AMETISTIKAIVOS

AMETISTIKAIVOS - KAUKANA TAVANOMAISESTA 
Lampivaaran ametistikaivos sijaitsee vaaran päällä, koskemattomien metsien ympäröimänä ja on avoinna ympäri vuoden. Lapin erikoisten paikkojen joukossa Lampivaaran Ametistikaivos on yksi kiehtovimmista. Lampivaaran laelta aukeavat upeat näkymät kansallispuiston yli aina 80 km päässä siintävään horisonttiin. Kaivosyhtiön toimintatapa on poikkeuksellinen. Rikkaasta esiintymästä ametisteja kaivetaan vain yhtiön omaan korutuotantoon, raaka-aineeksi kiviä ei myydä. Ametisti on jalon kvartsin violetti värimuunnos ja hyvin kova mineraali.
Lampivaaran ametisti syntyi syvällä maan uumenissa 2000 miljoonaa vuotta sitten. Paras osa Lampivaaran ametistista luokitellaan jalokiveksi. Kauniit ametistikorut ovat vuosisatoja kuuluneet useimpien kuningashuoneiden aarrekammioihin ja ametisti esiintyy myös kirkollisissa koruissa. Kuten useimpiin jalokiviin, liittyy ametistiin paljon taruja ja uskomuksia. Kaikki faaraoiden ajoista alkaen kerrotut ametistin tarinat ovat kauniita ja lempeitä. Ametistin uskotaan antavan kantajalleen tyyneyttä ja rauhallisuutta sekä parantavan hänen itsetuntoaan.

Mainitut aktiviteetit ovat varattavissa ainoastaan ryhmille.

Lisätiedot ja varaukset myyntipalvelustamme: info@lappipro.com tai 016-365100

 

KESKIYÖN KAIVOS
Kesäkuukausien aikana aurinko ei laske lainkaan. Jos haluat kokea keskiyön auringon ikiaikaisen tunturin laella ja samalla kuulla tarinoita ilmasta, auringosta, kivistä, tuulista ja tuntureista tule Keskiyön Kaivokselle.”Keskiyön Kaivos” on jännittävä elämys Ametistikaivoksella yön tunteina. Kaivoksella kuulet tarinoita, kaivat kiviä ja istut avotulen ympärillä nauttien itse paistamaasi poronlihamakkaraa. Puolen yön jälkeen vaelletaan oppaan johdolla Luostolle.

AMETISTIÄ ETSIMÄSSÄ
Kelkkaretki kaivokseen on jännittävä tapa tutustua ametistien maailmaan. Osallistujat matkustavat mukavasti pulkassa noin 2,5 kilometrin matkan kaivokseen. Vaaran laella lämmitetty Lapin kota toivottaa osallistujat tervetulleiksi. Vieraiden nauttiessa kuumia juomia opas kertoo ametistien tarinan. Kaivoksessa kiteet kimaltelevat lyhtyjen valossa ja jokainen osallistuja etsii oman onnenametistinsa.

MÖNKIJÄSAFARI KAIVOKSELLE
Kokoonnumme safaritalolle. Ajo- ja turvallisuusohjeiden jälkeen mönkijäsafarimme tunturin päälle alkaa. Ajamme aluksi lyhyen matkaa teitä pitkin tunturin juurelle. Sieltä alkaa vaihteleva maasto kohti Lampivaaran huippua. Reitillä saatat kohdata poroja ja muita metsän eläimiä. Näemme tunturikoivuja ja tyypillistä tunturikasvillisuutta ympärillämme. Lampivaaran huipulla on Euroopan ainoa toiminnassa oleva Ametistikaivos. Kuulemme ametistin tarinan, vierailemme kaivoksella ja etsimme oman onnenametistin. Palaamme safaritalolle mönkijöillä ”kaivostyöskentelyn” jälkeen.

MOOTTORIKELKOILLA
Tarina kertoo että kun löytää oman onnenametistin niin luvassa on onnea, menestystä ja terveyttä, joten tätä täytyy kokeilla! Turvallisuus- ja ajo-ohjeiden jälkeen kelkkailemme läpi lumisten metsien kohti Lampivaaran huippua. Ametistikaivoksella kuulemme ametistin kiehtovan tarinan kuuman juoman äärellä. Ennen paluumatkaa jokainen kokeilee ”kaivostyöskentelyä” jos se onnenkivi löytyisi. Kaivostyöskentelyn jälkeen paluu kelkkaillen takaisin safaritalolle. Kesto 2 t.

Ryhmäohjelmat, kysy tarjous toimistostamme info@lappipro.com tai 016 365100

 


Myyntipalvelu

Avoinna Ma-To 09:00 - 17:00 Pe 09:00-15:30
+358 (0)16 365 100
info@lappipro.com

Matkatoimisto Lappi Pro Oy

Rovaniemi

KUVI 18/09/MJMV IATA